Otel beton zincat termic

Otel beton zincat termic

otel beton zincat termicIntegritatea structurilor din beton se bazeaza in mare masura pe durabilitatea otelului beton de armare. Oțelul utilizat la armarea structurilor din beton este în mod normal protejat de coroziune de filmul pasiv format pe suprafața acestuia datorită alcalinității ridicate a betonului. În prezența apei și a oxigenului în combinație cu o cantitate suficientă de cloruri și/sau dioxid de carbon însă, acest film poate fi distrus, astfel instalându-se coroziunea. Expansiunea produșilor de coroziune ai fierului care au un volum de trei ori mai mare decât acesta, generează tensiuni în beton, care ulterior duc la deteriorarea acestuia prin apariția fisurilor, procesul de coroziune fiind accelerat în acest fel.

Ca urmare a acestui fenomen sunt necesare lucrari de intretinere si reparatii de cele mai multe ori extrem de costisitoare care pana la urma sunt o povara economica in continua crestere pentru autoritati. Zincarea termica ca metoda de protejarea a otelului impotriva coroziuni poate intarzia semnificativ momentul aparitiei acestor probleme si va reduce nevoia lucrarilor de intretinere reprezentand astfel un foarte bun mijloc de protejare a banului public. Stratul de zinc izoleaza otelul beton de matricea de ciment actionand ca o bariera, momentul initierii coroziunii substratului de otel incepand doar dupa ce zincul s-a consumat complet. Deoarece viteza de coroziune a zincului in beton este de obicei extrem de scazuta, consumul stratului de zinc va fi un process de lunga durata coroziunea fiind astfel intarziata semnificativ. Un alt atu foarte important al zincarii termice este faptul ca chiar si in conditiile in care zincul se consuma total intr-o anumita zona sau acoperirea este deteriorate mecanic astfel incat substratul de otel este expus, zincul din zona adiacenta devine anod si asigura protectie prin sacrificiu consumandu-se inaintea otelului datorita potentialului sau mai electronegativ. Astfel coroziunea substratului de otel este si mai mult intarziata.

Fisa tehnica

 

 

 

Adresa noastra:
Str. Industriei nr. 4, Bistrita
420063 Bistrita-Nasaud, RO
Contact:
Tel: (+40) 263 234 312
Fax: (+40) 263 234 278

Situata in Bistrita, oras cu profund caracter saxon, societatea BETAK se aliniaza traditiei fabricantilor transilvaneni recunoscuti in Europa datorita produselor de o calitate deosebita, conform standardelor celor mai exigente. Din punct de vedere juridic BETAK SA a fost infiintata in anul 1992. Activitatea a fost demarata in 1995 prin punerea in functiune a unei mici instalatii manuale de zincare electrolitica intr-un spatiu inchiriat, avand un singur angajat. In prezent BETAK SA este lider de piata in productia de benzi zincate, unul dintre cei mai importanti fabricanti de parapeti metalici de protectie din Romania, producator de confectii metalice diverse si furnizor de servicii de protectie anticoroziva prin zincare termica.

Comunicate de presa

 

      
     

newsletter

rss google facebook twitter