Dezvoltare durabila

Dezvoltare durabila

 

zincare termica   Zincul este principala materie prima la zincarea termica, fiind un metal neferos reciclabil. Acesta poate fi reciclat oricat, fara pierderea proprietatilor fizice sau chimice. Acesta este un avantaj important pentru procesul de zincare termica, care asigura o dezvoltare durabila si reducerea costurilor. Aproximativ 30% (2 milioane de tone) din consumul mondial de zinc provine din surse reciclate. Aceasta cifra creste odata cu imbunatatirea tehnologiilor de reciclare si cu sensibilizarea industriei privind aspectele ecologice. Se estimeaza ca, prin tehnologiile actuale, se recicleaza si reutilizeaza cca. 80% din zincul disponibil. Aceasta inseamna ca majoritatea zincului utilizat in zilele noastre a mai fost probabil utilizat anterior. Prezenta acoperirilor de zinc nu impiedica reciclarea otelului. Otelul zincat termic se recicleaza impreuna cu alte produse de otel nezincat. In cadrul procesului de fabricatie a otelului; zincul de pe produsele zincate se volatilizeaza in prima parte a acestui proces si poate fi colectat pentru reprocesare.

Durabilitate - otelul zincat termic asigura o protectie impotriva coroziunii timp de 75-100 de ani, perioada in care nu sunt necesare lucrari de intretinere si mentenanta, in cele mai corozive atmosfere, de la cele industriale la gazele de esapament sau substantele folosite la dezapezire in mediul urban. Stratul de zinc este chiar mai dur decat otelul pe care il protejeaza, si va pastra un aspect gri mat consistent pe intreaga sa durata de viata.

Economie - deoarece zincarea termica nu necesita mentenanta, costul initial al unei structuri este costul final. Asadar zincarea termica este sistemul de protectie impotriva coroziunii cel mai ieftin disponibil raportat la intregul ciclu de viata al structurii, cu mult mai economic decat otelul vopsit sau decat betonul care necesita mentenanta frecventa si costisitoare.

Reciclabilitate - zincul si otelul sunt 100% reciclabile, fara a-si pierde proprietatile chimice sau fizice in cadrul procesului. Otelul zincat termic a fost utilizat la protejarea sasiurilor camioanelor sau al automobilelor deoarece acesta protejeaza investitia consumatorului si in acelasi timp nu are impact asupra mediului la sfarsitul de viata.

Siguranta - zincarea termica face structurile de otel (balustrade, grinzi, poduri, indicatoare rutiere) mai sigure. Prin zincare termica sunt acoperite cu zinc si zonele mai greu accesibile precum colturi sau suprafetele interioare ale stalpilor, turnurilor, balustradelor s.a, zonei de unde de obicei se initiaza coroziunea. De asemenea zincul este un element natural, care se gaseste in scoarta terestra, sigur, sanatos si necesar in dieta noastra zilnica.

Sustenabilitate - deoarece structurile metalice zincate au o durata de viata de 75-100 de ani in care mentenanta nu este necesara, energia consumata cu acestea de-a lungul duratei de viata (studiu pe 60 de ani) in cazul otelului zincat termic este mai mica decat jumatate din energia care ar trebui consumata in cazul in care este folosita vopsirea. Nu exista costuri cu energia, materiale sau munca pentru intretinere de-a lungul duratei de viata a proiectului (nu este necesar transport al materialelor si muncitorilor pe santier pentru fiecare ciclu de mentenanta). Emisiile de CO2 in cazul produselor zincate termic sunt la o treime respectiv in cazul SO2 mai putin de jumatate comparativ cu otelul vopsit (VTT Building & Transport Study). In alt studiu se precizeaza ca amprenta CO2 a otelului zincat termic este 70% fata de cea a betonului (GaBi Database). Un raport al Universitatii Tehnice din Berlin precizeaza ca zincarea termica a structurii de 550 tone a unei parcari scuteste mediul de peste 55 de tone de emisii CO2 iar reducere calitatii apei si a aerului (eutrofizarea) are valori de 30% comparativ cu cazul in care structura parcarii ar fi vopsita.

Disponibilitate - procesul de zincare controlat in fabrica este independent de conditiile meteorologice. Otelul poate fi zincat termic 24 de ore/zi, 7 zile/saptamana, 365 de zile/an.

Adresa noastra:
Str. Industriei nr. 4, Bistrita
420063 Bistrita-Nasaud, RO
Contact:
Tel: (+40) 263 234 312
Fax: (+40) 263 234 278

Situata in Bistrita, oras cu profund caracter saxon, societatea BETAK se aliniaza traditiei fabricantilor transilvaneni recunoscuti in Europa datorita produselor de o calitate deosebita, conform standardelor celor mai exigente. Din punct de vedere juridic BETAK SA a fost infiintata in anul 1992. Activitatea a fost demarata in 1995 prin punerea in functiune a unei mici instalatii manuale de zincare electrolitica intr-un spatiu inchiriat, avand un singur angajat. In prezent BETAK SA este lider de piata in productia de benzi zincate, unul dintre cei mai importanti fabricanti de parapeti metalici de protectie din Romania, producator de confectii metalice diverse si furnizor de servicii de protectie anticoroziva prin zincare termica.

Comunicate de presa

 

      
     

newsletter

rss google facebook twitter